BruniMinardi kan dit weekend nog niet rekenen op de diensten van Bas Leinders, die “as we speak” op een vliegtuig terug naar huis zit. Hij zal volgende week een complete GP afstand afleggen om z’n superlicentie te behalen.
Het programma van Minardi zag er vrij normaal uit, opstelling en bandentests. Geen van beide Minardi’s heeft een probleem ondervonden. Daarmee bouwt Minardi verder op een traditie van betrouwbaarheid.
Er is vandaag bij Minardi veel bijgeleerd, vooral op het vlak van circuitkennis. Want de twee rookies zagen pas maandag Albert Park voor de eerste keer. Ook Paul Stoddart was een tevreden man.

“Het was een goede dag voor mij. We hebben zowel lange als korte stints gedaan, en dat heeft me geholpen om het circuit beter te leren kennen en een redelijke balans te verkrijgen. Ik was blij met de langere stint op versleten banden, morgen gaan we zeker sneller.”

Aldus Bruni

“Het was wel ok, maar ik moet nog steeds een betere ballans zien te vinden. Ik was niet echt blij met m’n laatste tijd, omdat ik te weinig voordeel haalde uit de nieuwe banden. Morgen wil ik dichter bij de anderen geraken.”

Vertelde Baumgartner.

Paul Stoddart:

“Wat een geweldig gevoel om “thuis” te rijden, en weeral 2 nieuwe rijders te introduceren. Minardi zal dit jaar weer streven naar betrouwbaarheid, en het doet dan ook weer deugt om te zien dat we geen enkel probleem hebben gehad.
Bas Leinders is onderweg naar Europa, waar hij volgende week een complete race afstand zal af leggen zodat hij zijn superlicentie kan krijgen. We vonden het spijtig dat hij er niet was, maar Bas zal er zeker bij zijn over twee weken in Sepang!”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter