Ferrari richt zich momenteel op het verbeteren van de Formule 1- auto- niet op het nadenken over een verandering van coureurs, volgens CEO Benedetto Vigna.

De laatste weken, ondanks de bereidheid van Carlos Sainz om te praten over zijn contract dat tot 2024 loopt heeft teambaas Frederic Vasseur gezegd dat de line-up voor 2025 pas aan het einde van het seizoen zal worden besproken.

Maar dat heeft een stortvloed aan nieuwe geruchten over een mogelijke overstap van Lewis Hamilton van Mercedes naar Maranello niet gestopt – wellicht om de steeds gefrustreerdere Charles Leclerc te vervangen.

Gevraagd naar de geruchten zei Ferrari CEO Vigna: “Op dit moment hebben we Charles en Carlos en ze leveren fantastisch werk. Ze zijn vrienden maar ze zijn ook elkaars concurrenten. Voor ons is de belangrijkste prioriteit dat de auto competitiever wordt,” zo zei hij in een interview met CNBC.

“We hebben momenteel een auto die voor ons de snelste is tot nu toe, maar het is niet de snelste op de baan. Dus we moeten blijven verbeteren.”

Vigna sprak voorafgaand aan de thuisrace van Ferrari op Monza. De Spanjaard Sainz werd gevraagd of de fans van het team kunnen verwachten dat de coureurs in het rood de strijd aan kunnen gaan met Max Verstappen.

“Iedereen maakt fouten als je ze onder druk weet te zetten,” vertelde Sainz aan Sky Italia.

“Het probleem is dat hij nu niet te veel druk heeft. Zelfs op plekken waar hij fouten had kunnen maken, heeft hij samen met Red Bull perfect werk geleverd.”

De Italiaanse omroep vroeg ook aan Max Verstappen of hij het erg zou vinden als zijn reeks overwinningen wordt beëindigd door een Ferrari-coureur tijdens de Italiaanse GP.

“Nee, we willen een één-twee doen,” zei hij glimlachend. “Het zou mooi zijn als een Ferrari derde wordt.”

Sommigen vinden dat de absolute dominantie van Verstappen de Formule 1 saai heeft gemaakt.

“Is het nu ‘Formule Max’?” zei F1 CEO Stefano Domenicali.

“Mijn perspectief is dat als een coureur geschiedenis schrijft en een legende wordt, dat alleen is uniek.”

Voormalig Ferrari-coureur Gerhard Berger denkt ondertussen dat er altijd een kans is dat het Italiaanse team dit weekend op Monza kan verrassen.

“In een situatie als deze moeten ze werken en goede mensen vinden,” vertelde hij aan de Kronen Zeitung.

“We moeten ook niet de fout maken om te zeggen dat er geen kans is. Onthoud, Monza is heel speciaal, met bijna geen vleugels op de auto vanwege de lange rechte stukken.”

By peter