Angelo Sticchi Damiani, hoofd van de Italiaanse GP, zegt dat hij haast heeft om een nieuwe overeenkomst voor een Formule 1-race te sluiten met Liberty Media.

Met de zeer populaire Nederlandse GP in Zandvoort die geconfronteerd wordt met de mogelijkheid om jaarlijks van plaats te wisselen op de kalender, is het duidelijk dat zelfs de historische locatie in Monza in twijfel verkeert voor de toekomst.

“De toekomst ligt in onze handen,” aldus Damiani, president van de Italiaanse autoclub Aci, geciteerd door het Italiaanse Autosprint voorafgaand aan de F1-race van dit weekend in Monza.

“We moeten allemaal samenwerken om een verlenging van het contract met Liberty Media te garanderen, dat in 2025 afloopt,” zei hij. “En onder voorwaarden die haalbaar zijn.”

“En we moeten het snel doen.”

Het is al goed bekend dat F1 en Liberty belangrijke veranderingen eisen bij het meer dan 100 jaar oude Autodromo Nazionale di Monza.

“Monza is 100 jaar oud en we zijn blij dat we kunnen bijdragen zodat het verhaal voortduurt,” zei Sticchi Damiani.

“We zijn in een concreet gevorderd stadium voor de werken aan de onderdoorgangen en vernieuwingen van het circuit. Het engagement dat we zijn aangegaan voor 2024 zal op tijd worden nagekomen.”

“Eind oktober zullen we aanbiedingen van bedrijven ontvangen en het werk zou in november kunnen beginnen,” onthulde hij. “We werken ook aan de goedkeuring van andere zaken die we van plan zijn te doen, zoals het vervangen van de tribunes.

En hoewel het huidige racecontract nog enige tijd loopt, benadrukte Sticchi Damiani dat hij dringend wil beginnen met onderhandelingen met Liberty Media.

“We hebben haast,” gaf hij toe.

“Ik moet zo snel mogelijk met Liberty Media om tafel. We zijn twee jaar verwijderd van het verstrijken van het contract, maar de gesprekken moeten twee jaar eerder beginnen.”

By peter