Dr. Helmut Marko heeft het oog op de Grand Prix van Japan in september als de ideale gelegenheid voor Max Verstappen om zijn derde opeenvolgende wereldtitel te behalen.

Dit zou betekenen dat er nog zes volledige Grand-Prix niet verreden zijn in 2023, wat de dominante prestaties van de Red Bull-coureur dit jaar onderstreept.

“Laten we eens kijken of de overwinningen en records tot dan zullen blijven komen,” vertelde Marko aan de Oostenrijkse krant Osterreich, “maar Suzuka zou goed passen. Onze motorenpartner zou het zeker ook niet erg vinden.”

Marko onthulde zelfs dat de dominante auto van Red Bull binnenkort nog een upgrade krijgt – in Singapore volgende maand.

Het is een ongelofelijke en ideale situatie voor de 25-jarige Verstappen, die dit weekend op Monza een nieuw record kan vestigen voor de meeste opeenvolgende overwinningen in één seizoen – namelijk 10.

“Natuurlijk ben ik volledig gefocust op de Formule 1,” zei Verstappen in een nieuw exclusief interview met Sky Italia, “maar ik ben ontspannen en geniet van het moment.”

“Het doel was altijd om in de Formule 1 te komen, wat al moeilijk genoeg is om te bereiken. Maar wat er is gebeurd, is meer dan we ooit hadden kunnen bedenken en dromen.”

Verstappen geeft echter toe dat zijn taak dit jaar makkelijker is geweest doordat belangrijke concurrenten Mercedes en Ferrari moeite hadden om hun bolide van 2022 naar 2023 te verbeteren.

“Na vorig jaar dacht ik dat de andere teams dichterbij konden komen door de reglementen beter te begrijpen, dus we waren aangenaam verrast,” zei hij.

“Vorig jaar hadden we meestal te veel gewicht op de auto, en dit jaar kostte het me aanvankelijk een paar races om de auto volledig te kunnen benutten en af te stemmen.”

“Toen ik eenmaal begreep hoe ik met de auto moest werken, werd het echt heel plezierig om mee te rijden.”

“We weten natuurlijk dat we de beste auto op de grid hebben en we weten allemaal dat het in de Formule 1 sterk gerelateerd is aan de prestaties van de auto.”

“Maar ik kan nog steeds tevreden zijn over mijn prestaties,” voegde de 25-jarige Verstappen eraan toe.

Inderdaad, naarmate Verstappen comfortabeler werd met zijn eigen prestaties, begon teamgenoot Sergio Perez meer moeite te krijgen – wat speculatie heeft opgewekt dat de Mexicaan mogelijk vervangen zal worden.

“Veel mensen voelen niet veel druk en denken dat ze goed werk kunnen leveren, maar als je solide moet zijn en geen fouten mag maken, is het een heel ander spel.”

“Dus het gaat niet alleen om de beste coureur zijn, maar weten hoe je met elke situatie moet omgaan. Zoals de druk. Je kunt de beste auto ter wereld hebben, maar grote fouten kun je je niet veroorloven. Je weet dat de wereld naar je kijkt.”

Sommigen beweren zelfs dat Verstappen op dit moment praktisch onverslaanbaar is.

“Ik denk niet dat ik dat ben,” beweert de Nederlander. “Iedereen kan verslagen worden en dat weet ik.”

Men zou zelfs kunnen zeggen dat Verstappen eigenlijk een spannendere strijd veel leuker zou vinden – zoals zijn nagelbijter tegen Lewis Hamilton in 2021.

“Ik heb nu veel meer plezier,” verzekert Max.

“Dit is wat ik graag doe – winnen, domineren. Ik wilde dit al sinds ik heel jong was.”

Tot slot onthulde Verstappen dat hij ook geniet van zijn huidige leven buiten de baan, als een van de weinige coureurs in het veld met een vaderrol.

Zijn vriendin Kelly heeft een dochter met voormalig F1-coureur Daniil Kvyat.

“Het is niet echt mijn rol die ik op die manier zie,” zegt Verstappen, “maar op de een of andere manier doe ik mijn best om op die manier aanwezig te zijn.”

“Maar ja, het gaat goed. Natuurlijk weet je aanvankelijk niet hoe het zal gaan omdat alles nieuw voor je is, maar nu ben ik rustiger en het is erg leuk om haar (Penelope) om me heen te hebben.”

By peter