Om maar meteen met de deur in huis te vallen, er is eigenlijk maar één favoriet voor de Grand-Prix van België op Spa Francorchamps en dat is Max Verstappen. De Nederlander verkeerd in zijn beste vorm ooit, de Nederlander won de laatste zeven Grand-Prix en is hard op weg om de de derde maal wereldkampioen Formule 1 te worden.

Vorig jaar was de Nederland op Spa Francorchamps al dominant. Vanwege een gridpenalty startte hij als 14e maar reed in ronde 12 al aan de leiding. De Nederlander was de verreweg de snelste man op de baan en eindigde maar liefst 18 seconden voor teamgenoot Sergio Perez die als 2e startte.

Spa Francorchamps is ook het favoriete circuit van de Nederlander die van snelle bochten houdt en ook de Eau Rouge. Dit jaar krijgt de Nederlander ook een penalty van vijf plaatsen vanwege het wisselen van zijn versnellingsbak. De versnellingsbak ging dit seizoen al eerder stuk, in Saudi-Arabië, maar deze penalty wordt nu ingelost omdat het op het circuit van Spa Francorchamps makkelijk is om in te halen.

De vraag is ook wat McLaren op dit circuit kan. Sinds de Grand-Prix van Oostenrijk presteert het team extreem goed. Het team kwam toen met updates die enorm goed werken. McLaren gaf bij haar teampresentatie vooraf het seizoen aan dat het verkeerde beslissingen had genomen in de ontwikkeling van de auto. Nu is het team weer op het juiste pad, vorige week in Hongarije werd Lando Norris tweede. Dit kwam onverwacht, op het bochtige circuit werd McLaren niet sterk geacht. McLaren zou vooral op een snellere baan zoals Spa Francorchamps goed voor de dag moeten komen, wat kunnen Oscar Piastri en Lando Norris op Spa?

Mercedes heeft grote updates bij. Kan het team opnieuw dichterbij Red Bull komen? In Hongarije scoorde Lewis Hamilton zelfs de Pole Position maar viel hij in de race terug. Ferrari heeft ook updates bij, maar zo significant als Ferrari.

Daarachter is de vraag wat Daniel Ricciardo kan. Kan hij opnieuw Yuki Tsunoda verslaan en daarmee indirect Sergio Perez onder druk zetten voor het stoeltje in de tweede Red Bull-bolide voor volgend jaar?

Het circuit van Spa Francorchamps heeft de laatste jaren flinke updates gehad. Zo zijn de faciliteiten verbeterd en zijn er nieuwe tribunes. Het circuit is dit jaar ook volledig uitverkocht. De populaire tribunes rondom de start/ finish en Eau Rouge zijn al maanden uitverkocht. Ben je op zoek naar F1 Spa Tickets voor volgend jaar? Wacht dan vooral niet lang.

De Formule 1 is populairder dan ooit. Zo zijn de circuits die hun tickets voor 2024 al in de verkoop hebben gedaan al grotendeels uitverkocht. Spa Francorchamps is dichtbij voor de Nederlandse fans, en met verbeterde faciliteiten en een succesvolle Max Verstappen is de verwachting dat ook de 2024 razendsnel uitverkocht zal zijn. Houdt de GP tickets voor 2024 dus goed in de gaten als je Max Verstappen zelf live in actie wil zien!