Op 31 mei verschijnt hij dan, de nieuwe officiële Formule 1- game van EA Sports! De game wordt uitgebracht voor PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4, Xbox One en PC via de EA App, Epic Games Store en Steam.

Tegelijkertijd maakt Electronic Arts bekend dat spelers van EA SPORTS F1® 23 nu al aan de slag kunnen met geselecteerde teamauto’s en liveries uit het 2024-seizoen in Time Trial-uitdagingen als zij een pre-order plaatsen voor F1® 24. Ook is er een nieuw loyaliteitsprogramma in het leven geroepen waarbij spelers die F1® 2021, F1® 22 of F1® 23 in bezit hebben tijdelijk 15% korting krijgen als ze de F1® 24 Champions Edition** pre-orderen. Als bonus ontvangen spelers ook de McLaren en Alpine 2023 F1-esportsliveries, die naadloos worden overgezet naar F1® 24.

“Voor de allereerste keer kunnen F1 23-spelers nu al verbinding maken met het 2024-seizoen via hun favoriete teams in de huidige game”, vertelt Lee Mather, Senior Creative Director bij Codemasters. “De volledige onthulling van F1 24 volgt spoedig, maar we kunnen alvast verklappen dat fans een vernieuwde carrièremodus, een nieuw EA SPORTS Dynamic Handling System en nog veel meer kunnen verwachten.” 

Naast een tweede drop met liveries uit het nieuwe seizoen, die eind april verschijnt, ontvangen spelers die F1® 24 pre-orderen verschillende items die met de lancering van de nieuwe game van waarde zijn. De Champions Edition, die uitsluitend digitaal verkrijgbaar is, geeft spelers twee nieuwe Formula 1® Icons, 18,000 Pitcoin en een F1® World Bumper Pack, inclusief items om te gebruiken in zowel singleplayer als multiplayer gameplay events. Daarnaast biedt de Champions Edition drie dagen eerder toegang tot de volledige game, zodat spelers al op 28 mei uit de startblokken kunnen schieten. Alle pre-orders worden daarnaast voorzien van een extra VIP Podium Pass. Spelers die de Standard Edition† pre-orderen ontvangen 5000 Pitcoin en een F1® World Starter Pack.

Alle nieuwe features in F1® 24 worden gedurende de komende maanden onthuld. Ga voor de laatste updates, het laatste nieuws en meer informatie over de F1-game naar de officiële gamewebsite of volg de sociale kanalen.