In de paddock wordt Sauber tegenwoordig ook wel het tweede Ferrari team genoemd. De samenwerking gaat verder dan alleen de motoren en versnellingsbakken: ook coureurs worden regelmatig uitgewisseld. Zo mag Massa nog regelmatig voor Ferrari testen. Nu lijkt het er op dat de vaste testcoureur van Ferrari, Luca Badoer, ook voor Sauber mag gaan testen. En wel op de vrijdag tijdens Grand Prix weekeinden.

Vandaag reed Sauber niet met een derde wagen tijdens de vrije trainingen. De reden hiervoor was dat Sauber op het moment nog niet klaar is voor een derde wagen. Het team beweert dat het niet de infrastructuur heeft om drie wagens met succes te laten rijden. Ferrari heeft echter wel aangeboden om een derde wagen in de toekomst door Badoer te laten besturen.

Sauber gaf toe dat het zeker een mogelijkheid is om later dit seizoen een derde wagen in te zetten. Deze zal dan niet bestuurd worden door testcoureur Neel Jani:

“Als we kiezen voor een derde coureur, is het belangrijk dat deze voldoende ervaring heeft en een goede kennis van het circuit. Bijvoorbeeld Badoer. Dat is een mogelijkheid.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter