Het team van BAR lijkt ten opzichte van vorig jaar zeker een sprong voorwaarts gemaakt te hebben ten opzichte van de concurrentie. Vooral Jenson Button maakte vandaag indruk met zijn sterke optreden, hij finishte namelijk op een fraaie vierde plek, terwijl Sato twaalfde werd en Davidson vijftiende. In zijn laatste sessie viel Button echter stil, maar het team gaf aan dat ze de oorzaak al gevonden hebben. Ook Davidson kende in de laatste sessie problemen. Dankzij problemen met de versnellingsbak moest hij lange tijd aan de kant blijven staan.

Shuhei Nakamoto, Engineering Director:

“Over het geheel gezien hebben we een goede dag gehad. We staan op de plaatsen die we hadden verwacht naar aanleiding van de tests. Anthony heeft het goed gedaan, maar een probleem aan zijn wagen zorgde er voor dat we het programma niet volledig konden afwerken. De wagen van Jenson had ook een probleem in zijn laatste ronde, er wordt nu aan een oplossing gewerkt. Het geeft een goed gevoel om weer te mogen racen.”

Jenson Button:

“Het was een interessante start van het seizoen. Het was een beetje vreemd om Anthony het meeste werk te laten doen. Hij heeft echter veel informatie voor mij en Takuma verzamelt voor de tweede sessie. Anthony zal een sleutelrol gaan spelen dit seizoen, aangezien Takuma en ik onze motoren proberen te sparen. De samenwerking verloopt goed, net zoals tijdens het testen. De wagen voelt goed aan, net als de banden. Ik heb daarom een positief gevoel voor de race. De omstandigheden worden alleen maar betere, aangezien het circuit schoner wordt. Ik kijk uit naar wat nu al een interessante kwalificatie gaat worden.”

Takuma Sato:

“Het is geweldig om weer te mogen racen, maar het is ook een hele uitdaging om je aan te passen aan de nieuwe regels. Ik heb niet veel kunnen rijden waardoor het moeilijker wordt om de juiste bandenkeuze te maken. We werken goed samen en het is bemoedigend om te zien dat de drie coureurs dezelfde oplossingen bedenken.”

Anthony Davidson:

“Ik ben erg blij met mijn eerste optreden voor BAR Honda in een race weekend. Het was gaaf om mijn naam tussen de andere coureurs te zien. Ik denk dat we veel bereikt hebben als het gaat om het ondersteunen van de twee andere coureurs. Ik ben best tevreden met mijn tijden en ik heb me snel aan de baan aan kunnen passen. Alles wat ik heb gedaan om de nieuwe circuits te leren kennen deze winter lijkt zich nu uit te betalen. Het leek vandaag trouwens veel op een testdag, ik voelde me daardoor zeer op mijn gemak. Ik dat deze nieuwe regels voor de vrijdag een grote verbetering zijn en dat de vrijdag een grote rol gaat spelen bij de ontwikkeling van het team.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter