De volgende en laatste 3 forumleden waarvan we de verwachtingen van het nieuwe seizoen vroegen hadden de volgende reacties voor ons klaar:

‘WebMachine’:

“Allereerst de topteams, McLaren, Ferrari en Williams.
Ik verwacht een spannende strijd voor het WK tussen deze drie teams. De ingridi�nten zijn er in ieder geval. McLaren en Williams kiezen beide voor een revolutionaire wagen, maar beide wagens zijn wel uitersten. Williams kiest voor een dikke neus, terwijl McLaren kiest voor een smalle neus. En Ferrari zit er tussenin met het beproefde concept van de ‘sharknose’. Drie verschillende teams, drie verschillende benaderingen. Heerlijk …

De andere teams. Ik verwacht toch ook redelijk wat van Renault. Vorig jaar hebben ze zich laten opmerken, dit jaar verwacht ik niet minder. Alhoewel ik vrees dat ze nog iets te kort gaan komen om mee te doen met de grote drie. Ik verwacht ook dat Toyota zich kan nestelen in de subtop. Ze hebben het potentieel, en niet onbelangrijk, de financi�le middelen.
En BAR … die gaan het verlies van Villeneuve als rijder voelen. Button is een goeie piloot, maar mist de ervaring van een Villeneuve.

Van de andere teams verwacht ik dat ze gelijkaardig zullen presteren als vorig jaar. Al hoop ik dat het voor Jordan, Minardi en Sauber beter zal gaan en ze toch punten kunnen scoren.

Als Ferrarifan hoop ik natuurlijk dat Ferrari met de wereldtitels aan de haal zal gaan. Maar als er andere teams en/of piloten beter waren, gun ik het ze van harte. Dat de beste moge winnen dus.

Ik hoop ook (zoals elk jaar) dat Max Mosley in 2004 met pensioen zal gaan, en zich als kluizenaar zal vestigen in een uithoek van de wereld. Die man is oud en seniel en hoort niet meer thuis in de F1. Laten we in dat geval ook maar ineens die belachelijke regels (gegroefde banden, nieuwe kwalificaties, ��n-motorenregel, …) de vuilbak in kieperen.
Ik vrees echter dat we nog een tijdje met Mad Max opgescheept zullen zitten.

Dit jaar verschijnen er ook nieuwe circuits op de kalender. Ik ben heel benieuwd naar wat deze circuits te bieden gaan hebben, vooral op het vlak van inhaalmogelijkheden. Ik verwacht ook dat Bernie Ecclestone dit jaar nog meer circuits zal gaan schrappen voor 2005 en volgende jaren, om de expansie van de F1 in andere werelddelen verder te zetten.”

‘Sledge’:

Ferrari:

Ferrari gaar verder waar ze vorig jaar opgehouden zijn, nl. aan de top. Helaas voor hun stonden ook McLaren en Williams aan de top, waardoor de rooien het moeilijker gaan krijgen in 2004 dan 2003. Schumacher zal dan ook voor elk punt moeten vechten, en zoals we vorig jaar gezien hebben, krijgt hij het dan wel behoorlijk moeilijk. Daardoor schat ik Barrichello’s kansen dit jaar (bijna) even hoog in dan die van Schumacher. Barrichello boekt elk jaar progressie ten opzichte van Schumi, en ik zie hem in 2004 de evenknie van Schumacher zijn.

Williams:

De grote onbekende volgens mij. Wat doet de FW26? Is de nieuwe neus een geschenk uit de hemel, of een zorgenkind? Wordt afwachten. Zoals daarnet al gezegd, Williams kan voor de titel gaan. Maar met wie? Montoya is de grote kandidaat, maar wil Williams wel meewerken? Ralf heeft ook een kleine kans, maar die acht ik minim. Ralf is te saai om kampioen te worden…

McLaren:

De Mp4-19 lijkt niet klaar voor de seizoenstart. Maar Kimi heeft al bewezen ook met een mindere auto competief te zijn dus kan hij ook kampioen worden. Coulthard zakt dieper weg, en eindigt meestal ronde 8ste plaats.

Renault:

Kan meerdere races winnen dit jaar, maar de titel is nog buiten bereik. Alonso zal evenveel op als naast het podium staan, Trulli zal helaas moeten onderdoen, waardoor hij wat verbleekt naast Alonso, wat onterecht is. Het is niet gemakkelijk om naast een supertalent te rijden…”

Als laatse (daarom niet minder belangrijk), lieten we Bruno aan het woord:

 

“De titels worden moeilijk dit jaar, ik kan me daar pas over uitspreken als het seizoen al een paar races verder is, wie nu al zegt dat dit of dat team of piloot de titel gaat binnenhalen heeft ofwel contacten met de juiste mensen of een h��l goede glazen bol.

De aangepaste regels: onder andere de 1 motorregel is een goed idee, dit omdat er zo misschien wel dingen ontwikkeld worden die mettertijd hun weg vinden naar de gewone wagens. Maar die regel invoeren onder het motto van : “zo worden de kosten gedrukt” is pure onzin. Er zal niet minder voor getest worden, de motoren moeten langer meegaan, dat moet dan ook getest worden. En ook nu zal na elke race een heel nieuw blok gebruikt worden. Vroeger hadden ze dan misschien een reserve motor meer bij, nu gaan ze ook reserves bij hebben om niets aan het toeval over te laten.

Piloten: Ben eens benieuwd of je aan Montoya’s prestaties dit seizoen kan zien dat het zijn laaste jaar bij Williams is. Het kan best dat als hij het te gortig maakt dat hij niet het hele seizoen bij Williams uitdoet.

Het verdwijnen van DC doet me enerzijds wel iets omdat het toch een gekende waarde is. Anderzijds is het wel zo dat hij de laatste jaren toch niet echt snel was ten opzichte van zijn teamgenoten. Aangezien er steevast gezegd word dat er bij McLaren geen teamorders gebruikt worden kan dat dus enkel aan hemzelf liggen.

Fisichella zie ik best eens een goed seizoen rijden, hij heeft volgens mij wel de capaciteiten maar niet echt de kansen gekregen.

Het Renault team gaat volgens mij nog wel verassen, Trulli is geen slechte piloot maar ik verwacht op dit moment wel meer vuurwerk van Alonso.

Ben wel benieuwd of Jordan en Minardi de meet halen.”

Dit waren alvast enkele voorsmaakjes van de meningen op het forum.
Wil je meer van dit lezen? Schrijf je dan in op ons forum!
Bedankt aan de leden die even de tijd hebben genomen om hun verhaal te sturen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter