Alpha D2, de groep achter de Formule 1, zag sinds de overname door CVC zijn winst dalen van 222,1 miljoen Euro tot slechts 4,2 miljoen. Volgens de Britse krant The Daily Telegraph komt dit doordat CVC de lening van 1.77 miljard Euro die het afsloot om de overname te kunnen sluiten moet terug betalen. Tot nu toe zou daar al 156,2 miljoen Euro van terugbetaald zijn.

Volgens de krant is deze dramatische daling de oorzaak van de grote verhuis naar Azië. De regeringen in dat deel van de wereld zijn meer bereid om dieper in de zakken te tasten dan hun westerse collega’s. Hierdoor kan de groep de inkomsten maximaliseren. De USGP in Indianapolis zou hiervan het eerste slachtoffer zijn.

Het Europese luik van de kalender is de afgelopen jaren al met een derde gekrompen en het is zeker dat er de volgende jaren nog een aantal races zullen verdwijnen. De nieuwe races in Zuid Korea, India, Abu Dhabi en Singapore zouden jaarlijks 99,5 miljoen Euro in het laatje moeten brengen.

De cijfers zijn die van eind maart 2006 tot het einde van dat jaar. Zestien van de achttien races van dat seizoen zijn er in opgenomen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter