Ah, de vertaling van citaten. Een echt moeilijke zaak die soms geweldige zinnen en woorden/verbasteringen oplevert. Wanneer Niki Lauda enkele weken geleden zei dat Fernando Alonso: Minder hard moet proberen om nummer één te worden en gewoon sneller moet rijden, was het kot te klein voor de Spaanse pers. Volgens hen had Lauda gezegd dat Alain Prost verschrikkelijk was maar Fernando Alonso nog erger. Tijd om dat dus even recht te zetten.

Ik heb nooit gezegd dat Alonso verschrikkelijk is, Zei hij tegen Marca. Ik denk dat Alonso een perfecte rijder is maar hij gebruikt, net zoals Prost tegen mij, graag wat politieke spelletjes. Ik heb gewoon gezegd dat hij dat niet nodig heeft om kampioen te worden.

Sinds Lewis Hamilton een succesbeestje is geworden is er trouwens een minioorlogje aan de gang tussen de Spaanse en Britse pers. Beide proberen ze hun poulain zo goed mogelijk in de verf te zetten terwijl de andere alles verkeerd doet. Wat een luxeprobleem allemaal niet teweeg brengt.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter