BMW.Sauber-testcoureur Sebastian Vettel zal volgend seizoen deelnemen aan de World Series by Renault. De 19-jarige Vettel ziet zo een goede kans om in raceritme te blijven mocht hij zijn kans krijgen in de Formule 1. Maar er is een kleine kink in de kabel: Vettel zal door dat contract door zowel BMW als door Red Bull gesteund worden. In de World Series rijdt hij voor het door Red Bull gesponsorde team van Trevor Carlin, in de Formule 1 als testcoureur bij BMW.Sauber.

Toch heeft BMW.Sauber-teambaas Mario Theissen er geen enkel probleem mee. We steunen Vettel omdat hij op die manier zijn race-ervaring en zijn mogelijkheden verder kan ontwikkelen, die hij in de toekomst nodig zal hebben in de Formule 1. Voor ons was het belangrijk dat hij niet in twee verschillende kampioenschappen deelneemt tijdens éénzelfde weekend. Daarom hebben we ons veto gesteld tegen een zitje in de GP2-Series. Ook Carlin is positief: Samen met Red Bull en BMW ben ik er zeker van dat we Sebastian kunnen helpen zich te ontwikkelen als een coureur, en misschien zelfs samen strijden om de titel in de World Series.

Vettel liet intussen al weten dat wanneer de Formule 1 in hetzelfde weekend rijdt als de World Series, dat hij dan een absolute voorkeur geeft aan de Formule 1.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter