Het lijkt onwaarschijnlijk, maar de laatste weken doet steeds meer de geruchten dat niemand minder dan Mika Häkkinen naast Fernando Alonso zal komen te zitten. De geruchten worden steeds sterker nadat de 38-jarige Fin een commercieel contract heeft ondertekend met het whiskeymerk Johnnie Walker, tevens de hoofdsponsor van Team McLaren Mercedes. Häkkinen is benoemd tot ‘Responsible Drinking Ambassador’ van zowel McLaren als Johnnie Walker. Mika zijn nauwe banden met McLaren en Mercedes en zijn rolmodel van professionalisme, precisie en racecapaciteiten maakt hem geliefd bij fans over de hele wereld, en dus perfect voor deze job, verteld Johnnie Walker-directeur Ben Anderson.

Häkkinen begon in 1991 in de Formule 1, en stapte na twee seizoenen Lotus over naar McLaren. Daar werd hij in 1998 en 1999 wereldkampioen, en gaf er in 2001 de brui aan. In 2005 en 2006 reed hij voor Mercedes in de DTM, met een vijfde plaats in de eindklassering als beste resultaat. Een terugkeer als vaste coureur bij McLaren lijkt onwaarschijnlijk, hoewel men in het verleden al vaak verbaasd is geweest.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter