MolTijdens de eerste wintertests was het als enige team niet aanwezig en nu heeft Michiel Mol ook laten weten dat Spyker ook in januari niet zal testen. Het team gebruikt volgend seizoen Ferrari motoren en er is beslist om geen interim-wagen te bouwen maar gewoon te wachten tot de nieuwe wagen klaar is.

Spyker zal daardoor tot februari moeten wachten voor het weer aan een test zal kunnen deelnemen, het neemt zo een groot risico want door de nieuwe banden kan dat wel eens verkeerd uitdraaien.

We zitten met een nieuwe motor die we moeten inpassen en bovendien hebben we ervoor gekozen onze middelen zo efficiënt mogelijk te besteden, Zei Mol tegenover Formule 1 Race Report. Het is niet ideaal, maar het team heeft prima ervaringen met Bridgestone. We rekenen erop dat het goed komt.

Mol liet ook verstaan dat het team zonder hoofdsponsor aan het seizoen zal starten, het hoopt om tegen 2008 titelsponsoring binnen te rijven. De vrijdagtesters zullen extra geld in het laatje brengen. Spyker kijkt daarvoor in de richting van Ho-Pin Tung, Tiago Monteiro en Markus Winkelhock.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter