Nick Heidfeld wil langer racen dan Michael Schumacher. Dat heeft de 29-jarige Duitser verteld aan de website sport1.de. Dat betekent dat hij nog minstens tien jaar in de paddock moet rondlopen.

Op dit moment zie ik mezelf in een uitstekende positie om het nog zo lang vol te houden, gezien mijn leeftijd en mijn ervaring, vertelde Heidfeld.  Als alles goed gaat zie ik me nog minstens tien jaar doorgaan.

Heidfeld krijgt daarbij wel sterke concurrentie uit eigen huis, met enerzijds de 22-jarige Robert Kubica en de 19-jarige Sebastian Vettel. Beiden worden in de paddock al genoemd als toekomstige kampioenen. Dat schrikt me niet af, zegt Heidfeld. Het is beter voor mij om een jongere teamgenoot te hebben die even snel is als ik, dan een teamgenoot die traag is. Daar heb je ook niets aan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter