Michael Schumacher blijft nauw betrokken bij de beslissingen van Ferrari van volgend seizoen tijdens de Grands Prix. De nieuwe technisch directeur van het Italiaanse team, Mario Almondo heeft laten weten zo veel mogelijk gebruik te willen maken van de assistentie van de zevenvoudig wereldkampioen.

Ik heb zelf de afgelopen vijftien jaar verschillende functies bekleed bij Ferrari en volgend jaar zal ik aan de leiding staan van een licht veranderde organisatie. Er is geen magie, er staat gewoon een groep betrouwbare mensen die zich voor 200% zal inzetten. Schumacher zal deel blijven uitmaken van de groep. zegt Almondo. We zullen een voordeel halen uit zijn ervaring om zowel de Formule 1-wagen alsook de straatwagens verder te ontwikkelen. Wanneer hij de races niet zal bijwonen, zullen we vanop afstand in contact blijven met hem. Ook van thuis zal hij betrokken zijn.

In Gazetta dello Sport spreekt Ferrari-president Luca di Montezomolo zijn vertrouwen uit in Schumacher: Schumacher, van wie ik gehoopt had dat hij nog een jaar door zou gaan, is geïnteresseed in zijn nieuwe rol en hij zal ook fungeren als talentscout in de kartsport. Michael wordt adviseur van Ferrari. Hij krijgt zijn eigen werkkamer en mag daar binnenkomen wanneer hij dat wil en hij zal ook enkele Grands Prix bezoeken. Hij weet alles over de F1 en zal ons helpen met beslissingen te nemen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter