De toekomst voor Jacques Villeneuve is nog onzeker. Eerder dit jaar kreeg hij al aanbiedingen van onder andere Champ Cars, IRL, LeMans Series en dergelijke, maar telkens vond de 35-jarige Canadees dat het ’een achteruitgang’ was met de Formule 1, en totnogtoe kon enkel de Nascar zijn aandacht trekken. Maar de ex-wereldkampioen heeft intussen een nieuwe aanbieding om over na te denken: het Deutsche Touringcar Masterschaft, of kortweg DTM.

Bovenaan het nieuwjaarslijstje van Audi staan niemand minder dan Jacques Villeneuve, en Juan Pablo Montoya. Ex-Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen zal volgend jaar niet langer in een Audi te zien zijn en daarom is de Duitse wagenbouwer op zoek naar een nieuwe grote naam. Ze zouden beiden goed zijn voor het kampioenschap, vertelde Jurgen Pippig aan Sport-Informations-Dienst. Bede heren werden halverwege het seizoen ontslagen uit de Formule 1. Montoya heeft al onderdak gevonden in de Amerikaanse Nascar, maar Villeneuve heeft nog geen plaatsje voor volgend seizoen. Volgens het persagentschap sid zou Villeneuve ongeveer $8 miljoen per jaar verdienen, een bedrag dat in DTM-waarden vrij hoog ligt. Audi-baas Wolfgang Ullrich vertelde : Ik twijfel er niet aan. Zulke grote namen zouden goed zijn voor de DTM.

Twee maanden geleden gaf Audi al dergelijk bod aan Michaël Schumacher, maar die sloeg dat vrijwel meteen af.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter