Gisteren liet McLaren weten dat het een hooggeplaatste ingenieur op non-actief heeft gezet omdat die informatie doorkreeg van iemand bij Ferrari. De man in kwestie kreeg eind april een pakje toegezonden met vertrouwelijke technische informatie van het Italiaanse team. Ook Ferrari bevestigde gisterenavond in een persmededeling een link met McLaren.

Ferrari laat weten dat het recent een zaak tegen Nigel Stepney en een ingenieur van Vodafone McLaren-Mercedes heeft voorgelegd aan de rechtbank van Modena. Het gaat om diefstal van technische informatie.

In Engeland is er ook een onderzoek opgang gekomen en een huiszoeking bij de ingenieur in kwestie leverde een positief resultaat op.

Eerder op de dag had McLaren al laten weten dat één van hun werknemers betrokken was bij de zaak.

We kwamen op 3 juli te weten dat een hoog geplaatst lid van onze technische organisatie werd onderzocht omdat hij technische informatie had ontvangen. McLaren is in deze zaak niet betrokken en veroordeelt zo’n acties, we verlenen onze volle steun aan elk onderzoek.

Zowel Ferrari als McLaren noemde de ingenieur niet bij naam, maar het kostte Autosport.com slechts enkele uren om mee te kunnen delen dat het gaat om Mike Coughlan. De achtenveertig jarige Brit kwam in 2002 over van Arrows. Hij is de hoofdontwerper van McLaren en werkte eerder ook voor Tyrrell, Ferrari en Benetton.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter