De twee topteams van dit jaar hebben elk één van hun topmedewerkers ofwel ontslagen ofwel op non-actief gezet. Wat in het begin van dit jaar nog leek op een klein incidentje tussen Nigel Stepney en Ferrari is uitgegroeid tot een zaak die de volgende Grand Prix, of zelfs, dit seizoen kan overheersen. De FIA heeft deze middag laten weten dat het de zaak gaat onderzoeken.

De FIA is met de volledige medewerking van de beide teams een onderzoek begonnen naar de zaak rond Scuderia Ferrari Marlboro en Vodafone McLaren Mercedes. Het doel van dit onderzoek is na te gaan of de sportieve code en de reglementen gevolgd werden.

Eerder vandaag nodigde McLaren de FIA uit om een inspectie uit te voeren. Volgens het team is de informatie die in het bezit was van hoofdontwerper Mike Coughlan niet gebruikt door andere leden van het team, of het team zelf. Het wil zo de FIA en Ferrari gerust stellen dat het de informatie niet heeft gebruikt voor hun wagens.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter