Volgens Fernando Alonso wil McLaren dat Lewis Hamilton de Britse Grand Prix, die komende zondag verreden wordt, wint. Dat zei de Spanjaard tegenover de Spaanse pers.

Ik denk dat McLaren liever ziet dat Lewis in Silverstone wint en ik denk niet dat daar binnen het team ook maar iemand tegenin zal gaan. aldus Alonso. We zullen met een Engelse en Spaanse coureur in Engeland zijn en de Engelsman staat aan de leiding van het kampioenschap. Als Lewis wint, zal dat het team helpen. Het team wilde dat ik zou winnen in Barcelona en ze willen dat Lewis wint in Silverstone.

De tweevoudig en –regerend wereldkampioen weerlegt zijn woorden enigszins door aan te geven dat het team wilde dat hij in Barcelona zou winnen. Zijn thuisrace wist hij echter niet te winnen.

Lewis Hamilton is de leider in het kampioenschap met veertien voorsprong op Alonso.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!