Op de laatste testdag van Ferrari in Jerez wist Michael Schumacher nog maar eens een staaltje van zijn kunnen te tonen. De Duitser haalde een besttijd van 1.15.684 en was daarmee slechts 0,055 seconden trager dan het record dat in 2004 (met een V10) werd neergezet!

Ferrari vaardigde naast Schumacher ook vaste testrijder Badoer af. De Italiaan stond in voor de ontwikkeling van onderdelen met het oog op volgend seizoen. Schumi focuste zich op de Bridgestone banden om de ideale set-up voor de GP van Brazilië te vinden. Hiermee hoopt Ferrari de basis te leggen om alsnog de constructeurstitel te winnen.

Ook de prestatie van Lewis Hamilton mocht er zijn, de jonge Brit kreeg nog eens zijn kans in de Mclaren en wist de tweede tijd neer te zetten. Hij was 1,127 seconden trager dan Schumacher. Teamgenoot De la Rosa werd vijfde, maar de Spanjaard stond in voor het verzamelen van bandengegevens. Hamilton werkte naar volgend seizoen toe.

BMW had met Kubica maar één vertegenwoordiger. De Pool werkte verder aan het ontwikkelingsprogramma dat woensdag begon. Vandaag lag de nadruk op het gebruiken van het Chassis 06, maar hij stond ook in voor de set-up keuze van Brazilië.

Voorts werkte Kubica verder aan de wagen voor volgend jaar. Hij deed enkele start- en remoefeningen en trachtte gegevens voor de samenstelling van het chassis te winnen.

Aanvankelijk was gepland om Heidfeld morgen het werk van de jonge Pool te laten overnemen, maar omdat de eerstvolgende test pas binnen enige tijd is, werd besloten om beide racers te laten deelnemen.

Het team liet al weten zeer tevreden te zijn met de voorbereidingen voor op de volgende race op het circuit van Interlagos. BMW hoopt dan ook de vijfde plaats in het kampioenschap te kunnen behouden.

Ricardo Zonta kwam een laatste keer in actie voor Toyota, volgend jaar verhuist hij naar Renault.

Over het algemeen zijn we tevreden over de testen van deze week. Vandaag verliep het iets moeizamer dan gisteren omdat de bolide van Ricardo een motorwissel moest ondergaan. Maar Olivier heeft goed werk kunnen leveren met het oog op de bandenkeuze voor Brazilië, zei testteam manager Gerd Pfeiffer.

Ricardo Zonta sprak dan weer over een grote uitdaging. Het was de bedoeling om enkele langere trajecten af te leggen, maar het motorprobleem zorgde voor wat problemen. Gelukkig konden we op het einde toch langer uitblijven en zullen we normaal gezien een goede bandenkeuze kunnen maken.

Het was tevens een emotionele dag voor me, omdat het mijn laatste dag voor dit team is. Ze hebben me altijd zo goed behandeld. Als ik terugkijk op dit seizoen, hebben we het vrij druk en moeilijk gehad omdat we voortdurend bezig waren met de banden en het team was afhankelijk van ons om betere resultaten te halen. Maar we zijn altijd gemotiveerd gebleven en ik zal iedereen van het team missen.

Helemaal onderaan vinden we het Williams duo Wurz-Karthikeyan. Zij werkten verder aan de ontwikkeling met de Toyotamotor.

Nairan deed enkele set-up vergelijkingen met de FW28B, de interimwagen. Daarna deed hij nog wat vleugel- en bandentesten, onthulde Mike Condliffe.

Alex werkte verder aan zijn tests met de Toyotamotor . Namiddag concentreerde hij zich op veranderingen aan de ophanging en het kiezen van een juiste samenstelling. We maakten goede vorderingen in de combinatie van onze nieuwe motor met de versnellingsbak en hopelijk kunnen we deze morgen verder zetten, vervolgde de manager van het testteam van Williams.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter