Bij Ferrari doen ze er werkelijk alles aan om Michael Schumacher een mooi afscheidscadeau te geven tijdens zijn laatste race in Brazilië. Om dit te kunnen realiseren heeft de Scuderia deze week tijdens het testen op het circuit van Jerez de la Frontera een motor getest die 20 pk meer levert dan de vorige specificatie.

Volgens de Spaanse krant AS zou Schumacher met de nieuwe krachtbron, die twintig paardenkrachten meer heeft dan de vorige specificatie, rijden tijdens de seizoensafsluiter in Brazilië. De motor moet immers maar één raceweekend meegaan.

Michael Schumacher moet winnen in Brazilië om nog kans te maken op de wereldtitel. Als Fernando Alonso buiten de punten eindigt, dan krijgt de 37-jarige Duitser zijn gedroomde afscheidscadeau: de F1 verlaten met een achtste wereldtitel.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!