Kim Raikkonen is op jacht naar zijn eerste wereldtitel. De kans dat de Ferrari-coureur daadwerkelijk zijn eerste kampioenschap binnen haalt is echter klein, de Fin telt zeven punten minder dan kampioenschapsleider Lewis Hamilton en drie punten minder dan Alonso die tweede staat. Toch blijft Raikkonen hoopvol en ziet hij de laatste race in Brazilië met vertrouwen tegemoet.

Ik was erg blij op zondagavond in Shanghai, We wisten dan wel niet het maximale resultaat te behalen in Japan en China , maar we hebben aangetoond dat we beide races kunnen winnen. aldus Raikkonen. Ik weet dat het behalen van de wereldtitel nu nog mogelijk is en het is goed om met die gedachte in ons achterhoofd naar Brazilië af te reizen en het daar te proberen. Het zou nog beter zijn geweest als Alonso ook zou zijn uitgevallen, maar de opgave van Hamilton was zeker erg belangrijk.

We moeten nu doorgaan op dezelfde manier waarop we de afgelopen races gewerkt hebben. vervolgt de Fin. We moeten ons best doen en in Brazilië proberen een dubbelzege te boeken. Zoals je kan zien hebben we de mogelijkheid om dit te verwezenlijken. Als we daarin kunnen slagen, moeten we afwachten wat de concurrentie doet.

Het is voor de tweede keer dat Raikkonen nog kans heeft op de titel in de laatste race van het seizoen, hij blikt terug op 2003: In 2003 ging ik met negen punten achterstand op Michael Schumacher naar Suzuka. Toen won ik wel de race, maar Michael werd achtste, waardoor ik twee punten te kort kwam. Nu sta ik zeven punten achter Hamilton en drie punten achter Alonso. Er kan nog vanalles gebeuren in de race., al is het makkelijker om Alonso in het halen dan Hamilton.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!