De FIA heeft een extra steward aangewezen die tijdens de seizoensfinale in Brazilië moet controleren of Fernando Alonso en Lewis Hamilton een gelijke behandeling krijgen van McLaren. Hamilton kan volgende week zijn eerste wereldtitel pakken, teamgenoot Alonso die op vier punten staat, zijn derde opeenvolgende.

De FIA besloot daartoe, op verzoek van de Spaanse autosportbond. McLaren benadrukte deze week al dat het beide rijders op een gelijke en eerlijke manier zal behandelen, zoals al het gehele seizoen het geval is.
Ook heeft Dennis Carlos Garcia, hoofd van de autosportbond persoonlijk uitgenodigd om af te reizen naar Brazilië. Garcia is naast voorzitter van de Spaanse autosportbond, vice-president van de FIA en lid van de World Motor Sport Council. Garcia zei aan de Spaanse krant ASHet klopt inderdaad dat de FIA een extra steward stuurt om McLaren te controleren. Deze steward zal er met name, in de kwalificatie op toezien dat er niets ten nadele van Alonso gebeurt, want er zijn de laatste races wat vreemde dingen gebeurd waar ook over is geklaagd.

Garcia zei wel er niet aan te twijfelen dat McLaren beide rijders gelijk zal behandelen: Ik geloof wel dat McLaren beide rijders gelijk zal behandelen zoals al het hele seizoen van toepassing is. Dat zou ook logisch zijn, want het Britse team moet tegen Ferrari vechten, en niet in een onderlinge strijd geraken.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!