Tony Teixeira, de A1GP voorzitter, heeft vandaag bekend gemaakt dat de racereeks vanaf volgend jaar nauw gaat samenwerken met Ferrari. De Italianen tekenden een overeenkomst voor zes jaar om alle motoren voor de reeks te bouwen en zal ook advies geven bij het ontwerp van het chassis van 2008/2009.

Vanaf begin volgend jaar zal de reeks ook door het leven gaan als: “Powered by Ferrari”. Het team uit Maranello zal in 2009 ook de motoren leveren en ontwerpadvies geven voor de nieuwe A2GP reeks.

Ferrari zorgt voor enorm veel toegevoegde waarde voor ons merk en er is voor ons geen betere partner om de reeksen mee te ontwikkelen. Zei Teixeira in een persmededeling.

Er gaan momenteel ook geruchten rond dat de A1GP voorzitter graag Scuderia Toro Rosso wil opkopen en er een Ferrari satellietteam van wil maken.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter