Het gaat niet goed bij Toro Rosso. Het kleinere broertje van Red Bull is niet zo betrouwbaar, Speed en Liuzzi kwamen samen maar vijf keer over de streep, en daardoor heeft het team nog geen enkel punt kunnen sprokkelen.

Tot nu toe is het voor hen moeilijk geweest om alles uit de wagen te halen, Zei teambaas Franz Tost. Ze moeten beter presteren, het team moet in zijn geheel beter gaan presteren.

Liuzzi heeft al laten weten dat hij volgend seizoen graag bij het team wil blijven want Toro Rosso heeft volgens de Italiaan nog veel potentieel. Het is maar de vraag of Red Bull iemand met een reputatie als die van Liuzzi wil bijhouden.

Tijdens mijn eerste jaar bij Red Bull hadden we veel feestjes en omdat ik een Red Bull rijder ben is het gemakkelijk om me als fuifbeest voor te stellen. We zitten nu in een andere tijd en in een andere situatie. Ik probeer om alles wat me kan afleiden weg uit de buurt te houden; mijn doel is races te winnen. Net zoals alle andere jonge mensen bouw ik graag een feestje maar het racen komt eerst en daar focus ik me voor de volle 100% op.

De beide zitjes van Toro Rosso voor volgend jaar zijn nog vrij en het ziet er meer en meer naar uit dat het team zal kiezen voor een compleet nieuwe line-up. Mogelijk krijgt Sebastien Bourdais, aartsrivaal van Robert Doornbos in de Champ Car, eindelijk zijn kans om een F1 seizoen te rijden.

Hij heeft alvast mijn stem, Zei mede-eigenaar Gerhard Berger tegen Auto, Motor und Sport. Bourdais heeft alles juist gedaan, en dat is wat we van hem hadden verwacht. Hij heeft ook de juiste instelling.

Ook Franz Tost was zeer te spreken over de tests van Bourdais bij Toro Rosso. Een andere rijder die zich in de kijker heeft gereden in Faenza is BMW testrijder Sebastian Vettel. De Duitser is momenteel door Red Bull aan BMW uitgeleend maar Dietrich Mateschitz heeft al laten weten dat hij Vettel graag terug naar de Red Bull familie wil halen.

Vettel heeft het verstand en de juiste mentaliteit, Zei Berger in hetzelfde interview. Dat is al de helft van wat je nodig hebt om te slagen. Of hij snel genoeg is zullen we pas na enkele races te weten. Het is moeilijk om dat na één race te zeggen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter