Honda en Gil de Ferran zijn onderling overeengekomen om onmiddellijk een einde te maken aan hun samenwerking. De Ferran was tweevoudig CART kampioen en won ook de Indianapolis 500, in 2005 werd hij aangesteld als sportief directeur bij Honda (toen nog BAR).

Ik ben teleurgesteld dat Gil ons team verlaat, Zei Nick Fry. Sinds hij in 2005 naar ons kwam hadden we altijd een positieve relatie maar een F1 team is zoals een puzzel: alle stukjes moeten perfect in elkaar passen en Gil voelde zich de laatste tijd niet meer op de juiste plaats. Hij vindt dat het tijd is geworden voor een nieuwe uitdaging, we hopen dat Gil dicht bij de Honda familie blijft werken.

Ik ben teleurgesteld dat ik het Honda team verlaat, Zei Gil de Ferran. Ik heb veel respect voor Honda omdat ik er al meer dan tien jaar lang succesvol mee samenwerk. De beslissing om het team te verlaten was niet eenvoudig. Ik kwam naar dit team om een rol te vervullen en gaandeweg werd het duidelijk dat die niet op een bepaalde manier kon worden ingevuld. Ik wil graag iedereen in het team bedanken voor al hun steun en wens hen het beste voor de toekomst toe.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter