McLaren-coureur Fernando Alonso zal komend weekend, tijdens de Grand Prix van China, met een nieuw chassis rijden. De Spanjaard crashte zwaar op het circuit van Fuji, zijn bolide werd daarbij zo zwaar beschadigd dat het niet tijdig kon gerepareerd worden.

Ron Dennis heeft op dezelfde dag van de crash nog een nieuw chassis uit Engeland laten overkomen naar Shanghai, dat gebruikt zal worden voor de reservewagen. De reservewagen van Japan zal de regerend wereldkampioen dan gebruiken als racewagen in China.

Alonso staat voor een aartsmoeilijke opdracht in de twee resterende races van het seizoen, hij moet twaalf punten goed maken op kampioenschapsleider Lewis Hamilton wil hij zijn wereldtitel prolongeren.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!