De FIA gaat het rijgedrag van Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Japan onderzoeken. De McLaren-coureur zou teveel geremd hebben toen hij achter de safety car reed, waarna Sebastian Vettel met zijn Toro Rosso bovenop de Red Bull van Mark Webber crashte. De Australiër uitte zijn grote onvrede over het rijgedrag van de McLaren-coureur tijdens de persconferentie op donderdag.

De FIA zou nieuw bewijs hebben gevonden, al is niet helemaal duidelijk wat dit precies is. Wel gaat het mogelijk over een videofilmpje dat een fan heeft opgenomen vanuit de tribunes en het daarna op YouTube heeft gezet.
Een woordvoerder vertelde aan Autosport.comDe wedstrijdleiding heeft nieuw bewijs onder ogen gekregen en momenteel wordt de zaak onderzocht.

Volgens Autosport.com zou Hamilton zich vrijdag bij de stewards in China moeten melden. Indien Hamilton wordt schuldig bevonden aan het veroorzaken van de crash kan hij dezelfde straf krijgen als Vettel, tien verliesplaatsen voor de Chinese Grand Prix.

Amateurbeelden van het incident

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *