Als Ferrari dit seizoen de rijderstitel misloopt, dan is dit te wijten aan het gebrek aan betrouwbaarheid. Dat is de mening van Ferrari-teambaas Jean Todt, die beseft dat er een wonder nodig is wil zijn team de titel nog binnen halen.

Met nog twee races te gaan telt Kimi Raikkonen zeventien punten achterstand op kampioenschapsleider Lewis Hamlton, Felipe massa maakt al helemaal geen kans meer. Todt beseft: Kimi heeft een wonder nodig om dit jaar nog wereldkampioen te worden.

Als we dit jaar niet de rijderstitel t samen met de constructeurstitel mee naar Maranello nemen, dan ligt dat aan het feit dat we dit jaar niet betrouwbaar genoeg waren. zei Todt. Daardoor hebben we enkele belangrijke punten verloren. Zo waren er problemen bij Felipe in Australië, Engeland en Italië en had Kimi problemen in Spanje en Duitsland. Als we in die races maximaal hadden kunnen scoren, dan hadden we nu erg dicht bij Hamilton gestaan. 

Ondanks het feit dat de rijderstitel waarschijnlijk niet meer wordt gewonnen, spreekt de kleine Fransman van een geslaagd seizoen: Het blijft een geslaagd seizoen, ondanks enkele vervelende gebeurtenissen die ons en de Formule 1 geen goed hebben gedaan. Dit was het eerste jaar met een nieuwe organisatie en de buitenwereld had een terugval verwacht van ons, maar we hebben het tegendeel bewezen. Dit jaar hebben we 170 punten behaald, zeven races gewonnen en acht pole-positions behaald. Bovendien hebben we voor de vijftiende keer constructeursititel gewonnen, onze zevende titel in negen jaar tijd. We hebben twee geweldige coureurs, het is alleen jammer dat we het zo moeilijk hebben met een onbetrouwbare auto.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!