Max Mosley heeft laten weten dat hij het vaak oneens is met de beslissingen van de stewards, ook benadrukte de FIA-president dat de stewards volledig onafhankelijk opereren van de FIA. Mosley zegt dat hij Fernando Alonso niet gestraft zou hebben tijdens de Grand Prix van Italië. In Monza werd de Renault-coureur bestraft omdat hij Ferrari-coureur Felipe Massa opzettelijk zou hebben gehinderd tijdens de kwalificatie.
Ik had Alonso geen straf gegeven. zei Mosley tegenover het Britse tijdschrift F1Racing. Maar ik ben het dan ook vaak niet mee eens met de wedstrijdleiding. Ik had Alonso ook geen twee seconden straf gegeven voor zijn remtest en de gele vlag in Hongarije, ik had hem meteen naar huis gestuurd.
Je auto gebruiken als wapen om een andere coureur dwars te zitten, is gevaarlijk. Op de openbare weg zou je je rijbewijs hiermee verliezen. In datzelfde weekend zou ik Schumacher geen twee seconden straf hebben gegeven voor het inhalen onder rood, omdat die overtreding niemand in gevaar bracht. Ik kan de wedstrijdleiding begrijpen dat het een negeren van een rode vlag zwaarder bestraft dan bij een gele, maar ik had het liever anders gezien.
Mosley hoopt dat de boodschap duidelijk maakt dat de FIA Ferrari niet bevoordeeld, zoals vaak wordt gesuggereerd: Mijn mening doet niets ter zake, misschien maar goed ook overigens. De wedstrijdleiding, net als de rechtbank, is volledig onafhankelijk. Ik hoop dat dit minstens aantoont hoe belachelijk het is dat er gesuggereerd wordt dat de FIA een bepaalde partij voortrekt. Men hoeft het niet altijd eens te zijn met de FIA – dat doe ik zeker niet – maar dat is de prijs die je betaalt voor een onafhankelijke jury.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!