Dat racen in het bloed zit is nogmaals bewezen. Freddie Hunt, de 19-jarige zoon van wijlen James Hunt, is tweede geworden in een race van het British Motorsport Academy. Zo schrijft het wekelijks tijdschrift Motorsport News. De jonge Brit maakt intussen ook al plannen om zijn carrière verder uit te bouwen.

Vader James Hunt stond in de jaren ’70 bekend als de “Playboy van de Paddock”; elke keer omringt door een harem knappe vrouwen, steevast met een sigaret en een whiskey in zijn handen. Hunt werd wereldkampioen in 1976, dankzij het ongeluk van Lauda en diens opgave in de laatste race van het seizoen. Ook na zijn carrière gaf hij kleur aan de Formule 1, toen hij samen met de legendarische commentator Murray Walker verslag uitbracht van de races op de Engelse televisiezender BBC. Hunt stierf plotseling aan een hartaanval in 1993, op het moment dat zijn zoon zes jaar oud was.

Naast Freddie Hunt rijden er nog tal van andere “zonen van” in de autosport; wereldkampioenen Damon Hill en Jacques Villeneuve, momenteel Nico Rosberg en Nélson Piquet Junior in de Formule 1, Greg en Lio Mansell in de Engelse Formule 3. Nu mogen we daar ook Freddie Hunt bij gaan rekenen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter