McLaren-Mercedes presenteert morgen (maandag) haar nieuwe wagen in Valencia. Het wordt echter geen gewone presentatie, in overleg met het stadsbestuur heeft de Britse renstal besloten om er iets speciaals van te maken. Voor de officiële perspresentatie van de MP4-22 bolide zal Fernando Alonso met de oude 4-21 door de straten van Valencia rijden. Zo kan het publiek meegenieten van een Formule 1 straatdemonstratie.

Ook Lewis Hamilton zal in actie komen tijdens de demonstratie, net als de testcoueurs Pedro de la Rosa en Gary Pafett, deze laatste twee zullen wel hun opwachting maken in reguliere Mercedes-Benz-auto’s. De presentatie zal plaatsvinden op het Cuidad de las Artes y las Ciencias. De kosten hiervan bedragen naar verluidt 1 miljoen dollar en zullen betaald worden door het stadsbestuur en enkele sponsors van McLaren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!