Ferrari heeft in thuisbasis Maranello hun nieuwe wagen, de F2007, voorgesteld. Vorig jaar braken de Italianen met de “F” naamgeving maar dit jaar maakten ze daar een einde aan.

De F2007 is de drieënvijftigste éénzitter die Ferrari heeft gebouwd voor het Formule 1 Wereldkampioenschap en is een grondige aanpassing tegenover de wagen van vorig jaar, de 248 F1.

Het ontwerp werd aangepast voor de nieuwe voorste ophanging die een grote conceptuele innovatie is, vooral op het gebied van de aërodynamica. De vorm van de sidepods en hun opening werden ook aangepast door wijzigingen aan het koelsysteem. Er zijn ook uitlaten voor de radiators bijgekomen op het bovenste deel van het chassis, ook de luchthapper is gewijzigd.

De wagen heeft een langere wielbasis dan zijn voorganger. Het achterste van de wagen is veel smaller, een voordeel dat voortvloeit uit de vorm van de versnellingsbakbehuizing. Ook dit jaar is dat van carbonvezel gemaakt. De versnellingsbak zelf is nog steeds in de lengte geïnstalleerd en heeft een innovatief snelschakelsysteem van zeven versnellingen plus achteruit.

De achterste ophanging is gelijkaardig met die van de 248 F1 maar er zijn nog grote ontwikkelingen gepland, daar wordt even mee gewacht tot het team meer te weten komt over de banden van 2007.

De voorste en achterste aërodynamische configuratie zal ook nog wijzigen voor de start van het kampioenschap. De posities van de achteruitkijkspiegels en de uitlaten blijven onveranderd.

Zoals de regels het voorschrijven blijft de motor dezelfde. Opnieuw een 056 motor die in de lengte in de wagen werd ingebouwd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter