Ondanks de dominatie dubbelzege op Monza beschouwt McLaren Ferrari nog steeds als een kandidaat voor de wereldtitel. De Britse renstal verwacht dan ook niet dat het kampioenschap in de vier resterende races van het seizoen alleen maar zal gaan tussen haar beide rijders Fernando Alonso en Lewis Hamilton.

CEO van Mclaren, Martin Whitmarsh: In Monza waren we erg sterk, maar we zijn ook realistisch. Monza is een uniek circuit en de volgende race kan het weer helemaal anders zijn. We hebben natuurlijk een grote stap gezet in Monza , maar Spa is een heel ander type circuit en slechts een deel van de onderdelen die we in Monza hebben gebruikt zullen we in Spa inzetten.

We moeten ervoor zorgen dat we hard blijven pushen. gaat Whitmarsh verder op Autosport.com. Niemand is al zeker van de titel, ook niet na onze dominante zege op Monza. Ferrari vecht al veel jaren voor de titel en we weten dat ze een enorm sterke tegenstander zijn. Het is een geweldig kampioenschap en ik denk dat er tot in de laatste race zal gestreden worden.

Volgens McLaren-teambaas Ron Dennis heeft de onderlinge strijd tussen zijn coureurs geen invloed op de uitkomst van het kampioenschap.Daar maak ik me geen zorgen meer over. In Hongarije en Turkije lag het gevoelig, maar daar zijn we uitgekomen. De coureurs hebben een positieve manier van werken en respecteren elkaar. Ze zijn erop gebrand om de concurrentie te verslaan, en daarmee bedoel ik niet elkaar, maar het gehele veld.

Het kampioenschap is zeker nog niet voorbij volgens Dennis: Ferrari zal laten zien dat ze dit ons niet cadeau geven, dit jaar hebben ze al bewezen een enorm sterke tegenstander te zijn. We hopen dat wij de mogelijkheid hebben om tegen ze te blijven strijden tijdens de resterende races van het seizoen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!