Vijay Mallya van de luchtvaartmaatschappij Kingfisher is samen met de Mol familie in gesprek om het Spyker F1 team over te kopen. Volgens de Indiër is het nu het uitgelezen moment om dat te doen. De Indiase economie groeit sterk en het land heeft twee F1 rijders in spe klaar staan.

Tegen eind september zou het team moeten zijn verkocht, Zei Mallya tegen Formula1.com. Ondertussen zal ik met de top van het team gaan samen zitten om een goed budget samen te stellen. Misschien moet dat wat groter worden, als het goed gebruikt wordt heb ik daar geen probleem mee.

Ik heb een 50/50 partnerschap met de familie Mol. Er zijn vijf directeurs, zij benoemen er twee en ik drie. Ikzelf zal voorzitter en hoofddirecteur worden.

Of de naam Spyker behouden blijft is op dit moment nog niet duidelijk, Mallya wil in ieder geval het woord “India” in de naam van het team toevoegen. Het is ook de bedoeling om met Indiase F1 rijders te werken.

Een Indiaas team met een Indiase rijder is de ideale combinatie. Ik zal in de toekomst kijken naar onze karting kampioenschappen om er talenten uit te pikken die we kunnen ontwikkelen.

Mallya is momenteel sponsor van Toyota en sloot net een principeakkoord met Bernie Ecclestone over een mogelijke GP in India. Nationale F1 teams zijn riskant, vraag dat maar aan Alain Prost.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *