In Monza kreeg Ferrari een harde klap toegediend door titelrivaal McLaren dat de dubbel pakte. Het Italiaanse team zag in hun thuisrace Felipe Massa uitvallen met een probleem aan zijn wielophanging en Kimi Raikkonen zijn één-stop strategie pakte eerst goed uit toen hij na zijn pitstop voor Hamilton de baan opkwam, maar hij moest enkele ronden later zijn tweede plaats terug afstaan.

Ferrari-teambaas Jean Todt is erg teleurgesteld over het resultaat, maar wil niet opgeven: We zijn erg teleurgesteld dat we geen beter resultaat hebben kunnen boeken in onze thuisrace. Felipe viel al na enkele ronden uit door een mechanisch probleem bij de achterwielophanging. Nu moeten we de precieze oorzaak nog onderzoeken. Het was de eerste keer dat we zo’n probleem hadden.

Kimi reed op een andere strategie dan de concurrentie, maar we hadden niet genoeg snelheid om ze voor te komen. gaat de kleine Fransman tegenover Autosport.com.Het is duidelijk dat de situatie in beide kampioenschappen een heel moeilijke taak is geworden. We zullen echter ons uiterste best blijven doen in de resterende races van het seizoen.
Het is duidelijk dat we niet competitief genoeg zijn op circuits waar veel mechanische grip vereist is of waar de kerbs heel belangrijk zijn. Het ging dit seizoen slecht op circuits als Monaco, Hongarije, Canada en Monza. In de resterende races echter krijgen we circuits die ons goed moeten liggen. In Spa moeten we weer mee kunnen vechten om de overwinning.

De Fuji-Speedway is nog een groot vraagteken omdat we er nog nooit geweest zijn, maar in China en Brazilië moeten we weer mee kunnen vechten om de overwinning. Er is geen enkele reden waarom we in Spa, Shanghai en Sao Paulo niet competitief zouden zijn. besluit Todt.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *