Imola is opnieuw klaar voor de Formule 1, zo vertelt burgemeester Massimo Marchignoli. Na het seizoen 2006 was de voorwaarde dat Imola zou moeten aangepast worden, ofwel van de kalender verdwijnen. Omdat de werken maar pas in november begonnen was het niet mogelijk om de Formule 1 dit jaar terug te laten keren. Mr. Ecclestone heeft ons beloofd dat de Formule 1 terug zou keren vanaf het moment dat de werken klaar zijn. De kans is dus groot dat we terug op de kalender staan in 2008, vertelde Marchignoli toen. Of het circuit wel degelijk terugkomt is nog maar de vraag, wetende dat Italië nog een race in Monza heeft.

Wat is er dan veranderd aan het circuit? De pits, paddock en bijbehorende mediatoren zijn met dynamiet met de grond gelijk gemaakt. De paddock is uitgebreid, wat een hele klus was met het riviertje dat naast het circuit loopt, en er is een volledig nieuw pitscomplex gebouwd. Ook de Variante Bassa, de laatste chicane voor start-finish, is verdwenen. Kostprijs: $13 miljoen (ongeveer €9,5 miljoen). Het was Hermann Tilke die het circuit aanpaste.

Volgens de Italiaanse krant La Gazetta dello Sport zou het circuit dit weekend terug opengesteld worden voor het publiek.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *