Kimi Raikkonen heeft een schriftelijke verklaring ingediend bij de Wereld Motorsport Raad waarin te lezen viel hoe McLaren van 2002 tot 2006 systematisch de teamradio van Ferrari afluisterde. Dat staat te lezen op de website van de Amerikaanse televisiezender SpeedTV.

Toen de verklaring, die niet terug te vinden is in het document dat de FIA vrijgaf, aan McLaren baas Ron Dennis werd voorgelegd viel er een lange stilte. Het radio signaal van alle teams wordt vervormd. Vroeger kon je met wat geluk het signaal van andere teams oppikken, iets waar de teams handig gebruik van maakten.

Zo vertelde Mika Salo eerder dit jaar dat hij tijdens zijn periode als vervanger van Michael Schumacher kon beschikken over gesprekken tussen Mika Hakkinen en diens ingenieur.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter