Op het einde van het jaar neemt het Wereldkampioenschap Rally (WRC) afscheid van een grote naam. Marcus Grönholm heeft bekend gemaakt dat hij op het einde van 2007 stopt met het WRC, of hij de titel nu wint of niet. De intussen 39-jarige Fin staat momenteel aan de leiding in de tussenstand.

Na een twintigtal jaar in het rallyrijden heb ik heel veel leuke herinneringen, schrijft Grönholm op zijn website. Ik heb er altijd van gedroomd om te stoppen met een hoogtepunt. Nu is die kans groter dan ooit en die laat ik dan ook niet liggen. Ik wil ook de kansen geven aan de jongere coureurs om hun dromen te vervullen, net zoals ik die kansen heb gekregen.

Het is al van in 1989 dat Grönholm meerijdt in het WRC, maar nooit maakte hij een volledig seizoen af. Daar kwam verandering in toen hij bij Peugeot terecht kwam, in het begin van 2000. Hij won toen meteen de titel en bleef aan de top meestrijden. In 2002 won hij opnieuw de wereldtitel, maar eind 2005 trok Peugeot zich terug uit het WRC. Grönholm vond onderdak bij Ford, waar hij zijn laatste twee seizoenen gereden heeft.

Ook copiloot Timo Rautiainen gaat nergens anders meer op zoek naar werk. Ook hij besliste om te stoppen als Grönholm het voor bekeken houdt. Om eerlijk te zijn kan ik me geen nieuwe carrière meer inbeelden bij een andere coureur,  zegt Rautiainen. Ik heb de privilege en eer gehad om samen met hem twee titels te winnen. Nu is het ook aan mij om een stapje opzij te zetten. Ik twijfel er niet aan dat hij een plaatsje krijgt tussen de grote namen als Makinen, Kankkunen, Alen, Mikkola en Vatanen.

Met een totaal van dertig overwinningen en twee wereldtitels verdwijnt opnieuw een grote naam van het toneel.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter