Nog één keer zullen Michael Schumacher en Fernando Alonso het tegen elkaar opnemen. De Duitser en de Spanjaard zijn namelijk genomineerd voor de Laureus Awards,  de zogenaamde sport-oscars. Beide coureurs zijn geselecteerd in de categorie Sportman van het jaar. Het is al de derde nominatie voor de zevenvoudig wereldkampioen, die de prestigieuze sportprijs al eerder won in 2002 en 2004. Andere genomineerden zijn tennisser Roger Federer en golfer Tiger Woods.

In de categorie Doorbraak van het jaar is F1- debutant Lewis Hamilton genomineerd. Vorig jaar won de jonge Brit het GP2- kampioenschap en ziet dit nu beloond met een racestoeltje bij McLaren.

Voor de beste sportploeg van het jaar 2006 werd Renault genomineerd. De Franse renstal werd vorig jaar voor de tweede achtereenvolgende keer wereldkampioen bij de constructeurs. Renault moet de concurrentie aangaan met o.a. het Italiaanse voetbalelftal, dat vorige zomer de wereldtitel behaalde en FC Barcelona, de Catalanen wonnen vorig jaar de Champions League.

De winnaars worden op 2 april bekend gemaakt in Barcelona.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!