Giancarlo, je hebt net de laatste wintertest van 2007 achter de rug. Hoe is die verlopen?

Voor ons was het een vrij normale week. We hebben van dinsdag tot donderdag goede vooruitgang geboekt en dat is een positief teken. We hebben een grote stap genomen met de balans en de set-up en ik denk dat we nu competitiever zijn. We staan zeker nog achter op Ferrari, die leken de afgelopen week erg sterk te zijn. McLaren staat ook nog wat voor en BMW is ook competitief, maar ik denk dat we een goede stap vooruit hebben genomen.

Je hebt dit seizoen een nieuwe teammaat, hoe gaat het met Heikki?

We komen zeer goed overeen. Hij is een goeie kerel, we werken samen en dat is belangrijk voor het team. Hij lijkt erg gefocust en snel.

Hoe heb je, je voorbereid op Melbourne?

Ik heb de afgelopen winter erg hard aan mijn fitheid gewerkt. Ik heb veel thuis gewerkt samen met mijn fitnesstrainer, daarna heb ik veel rondjes afgewerkt in de wagen. Ik voel me zeer goed, ik ben er klaar voor en kijk uit naar de start van het seizoen.

Je werkt dit jaar samen met nieuwe race-ingenieurs, hoe verloopt dat?

Alles gaat heel goed. Ze hebben een nieuwe positie binnen het team maar we hebben deze week getoond dat we goede veranderingen kunnen aanbrengen aan de wagen en goed kunnen samenwerken. Iedereen leert steeds bij, maar we zitten goed en er is nog veel potentieel voor de toekomst.

Hoe is de atmosfeer in het team?

De atmosfeer is goed en we zijn gemotiveerd. Is iedereen blij? Nee, want we zijn niet tevreden. Dat kan je enkel zijn als je vooraan staat maar het team werkt momenteel fantastisch. Je moet enkel maar zien naar hoe hard ze gewerkt hebben om Heikki’s wagen deze week te herstellen om te weten dat ze zich voor de volle 100% inzetten. Er komen ook nog een paar ontwikkelingen uit de fabriek dus iedereen werkt hard.

Is het te vroeg om al iets te voorspellen voor Melbourne?

Ik denk dat we goed kunnen gissen waar iedereen staat maar je weet het pas zeker wanneer de race start. Ik denk dat we moeten mikken om op het podium te komen. Momenteel is de betrouwbaarheid van onze wagen erg hoog en dat kan een groot voordeel opleveren tijdens de eerste races. Het team wil meer succes proeven en is er klaar voor. Iedereen wil weten wat we kunnen doen.

By peter