Robert Kubica heeft het Sacre-Coeur ziekenhuis van Montréal mogen verlaten. De Pool werd nog geen 24 uur geleden opgenomen na zijn hele zware crash tijdens de Grand Prix van Canada. Gisteren vreesde men het ergste toen Kubica niet meer bewoog, nadien ging het bericht de wereld in dat hij zijn been gebroken zou hebben. Niets is minder waar, zoals we vanmiddag al konden schrijven heeft hij enkel een lichte hersenschudding en een verstuikte enkel aan zijn crash overgehouden.

Toen hij vanavond (in Canada was het middag) het ziekenhuis mocht verlaten wees niets op het feit dat hij net een zware crash overleefde. Hij stapte rustig in zijn auto en reed zelf weg. Ik heb nergens pijn en ik voel me goed, verteld Kubica. Ik wil iedereen bedanken die me verzorgd heeft en voor diegene die me het beste hebben toegewenst. Mario Theissen en andere teamleden zijn op bezoek gekomen, net als Jarno Trulli. Ik ben opgelucht dat ik het ziekenhuis zo snel mag verlaten en ik ga me nu voorbereiden op Indianapolis.

Kubica onderging verschillende CT-scans en andere onderzoeken. Of Kubica in Indianapolis ook aan het stuur van zijn BMW.Sauber zal zitten is nog lang niet zeker. Voor hij instapt moet hij verschillende medische tests van de FIA ondergaan, een standaard procedure na een zware crash. Ook de FIA heeft nu officieel bevestigd dat de crash geen mechanische oorzaak had, Kubica ging van de baan nadat hij Trulli zijn wagen raakte. De voorkant van zijn wagen kwam omhoog door een hobbel in het gras, waarna hij eerst de bandenstapels raakte die de wagen van Speed beschermde, en nadien klapte hij tegen de betonnen muur.

Het team BMW.Sauber heeft nog tot donderdagnamiddag 16uur plaatselijke tijd (22uur ‘Belgische’ tijd) om zijn coureurs voor het weekend bekend te maken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter