Fernando Alonso heeft in een interview met de Spaanse radiozender Cadena ser te kennen gegeven dat hij zich niet helemaal thuis voelt bij McLaren. Teamgenoot Lewis Hamilton krijgt volgens de Spanjaard een voorkeursbehandeling.

De Spanjaard mag dan al twee races gewonnen hebben, maar het is duidelijk dat teamgenoot Hamilton niet moet onderdoen: Vanaf het begin heb ik mij niet helemaal op mijn gemak gevoeld. zei Alonso. Ik heb een Britse teamgenoot in een Brits team en hij doet het bovendien ook geweldig. Ik weet dat hij alle steun krijgt van het team en dat begrijp ik ook vanaf het begin. Ik wil niet klagen overigens, ik heb het vanaf het begin kunnen begrijpen. Ik heb twee van de zes races gewonnen en ik heb de veertig punten die ervoor zorgen dat ik kan meestrijden om de titel.

Hamilton leidt na zes races het kampioenschap met acht punten voorsprong op Alonso. De Spanjaard blijft er rustig bij: Ik ben rustig, en weet dat er geduld nodig is om terug te keren aan de top van het klassement om te domineren.

Het was veel erger geweest wanneer ik nu bij Renault of Honda had gereden. Op dit moment sta ik waar ik had verwacht te staan. Ik heb een goede kans om de titel te winnen in Brazilië. Daar moet het gebeuren en niet na zes races.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!