Er zal volgend jaar geen Grand Prix worden gehouden in Imola. De laatste weken stond die deur nog op een kier maar gisteren werd ze door Bernie Ecclestone dichtgetrokken. De burgemeester van Imola, Massimo Marchignoli, had aan de Brit gevraagd of het nog mogelijk was om in 2007 een race te organiseren, die antwoordde volgens een op Autosport.com gepubliceerde brief met:

Ik vrees dat we Imola kwijt zijn. U vroeg of we een contract hebben met Sagis en meneer Bendinelli, het antwoord daarop is nee. Het contract dat we hadden is verstreken volgens de termen en voorwaarden die erin stonden.

Volgend jaar zal er dus een gat van bijna een maand zijn tussen de GP van Bahrein en Spanje. Imola hoopt nu om in 2008 terug op de kalender te staan, wanneer de vernieuwingswerken aan het circuit zijn afgelopen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter