Op dit moment zijn er twee trofeeën die nog spoorloos zijn in de vitrine van McLaren, namelijk een trofee van Italië 1989 die aan het publiek geschonken werd en deze van 1984, deze van de GP van Duitsland, naar verluid zou deze gestolen zijn.

Binnenkort zal McLaren er nog twee mogen aan toevoegen, namelijk twee prijzen die Hamilton heeft weten te winnen.
Bij McLaren gaat niemand van de piloten met een trofee naar huis, deze behoren toe aan het team, dit staat in een clausule in het contract van beide piloten.

In een interview met de Daily Mirror liet de jonge Brit verstaan dat hij bij McLaren baas, Ron Dennis , aan het pleiten is om twee speciale trofeeën te mogen houden omdat deze een emotionele waarde hebben voor hem.
De eerste trofee die Hamilton bij hem thuis op de schouwmantel wil zetten is deze van zijn eerste GP overwinning in het F1, de tweede prijs is echter een prijs die nog niet binnen is, deze van de wereldkampioen.

De vraag is of Ron Dennis zijn fiat hierover geeft.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter