Nu de spionagezaak rond McLaren en Ferrari is afgerond vond Nigel Stepney de tijd rijp om een nieuwe spionagezaak rond Ferrari en McLaren (let op de volgorde) op te starten. De Brit nam contact op met de GrandPrix.com, een gerespecteerde site die het meermaals opnam voor McLaren.

Stepneygate wordt voorgesteld alsof de informatie-uitwisseling éénrichtingverkeer was, maar dat klopt niet volgens de Brit.

Ik kreeg informatie over wanneer [McLaren] zou stoppen. Ik kreeg de gewichtsverdeling en andere aspecten van andere onderdelen van hun wagen. Ferrari kwam zeer goed weg, ik was toen namelijk hun werknemer. Ik wist wat ze deden tijdens testsessies en kende hun brandstofniveaus.

Volgens Stepney moet Ferrari ook punten worden ontnomen omdat hij de informatie ontving toen hij nog voor het team werkte. De Brit voegde er ook nog aan toe dat de informatie binnen het team besproken is. Enig minpuntje van zijn verhaal: Hij heeft geen bewijs.

Het feit dat Stepney zo’n slechte scheiding met zijn ex-werkgever doormaakt en dat zijn boek werd afgeketst door de uitgever maakt hem er niet bepaald betrouwbaarder op. Dat is een kanttekening die de populaire pers er vergeet naast te zetten. Al zou ons niets meer verbazen…

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter