De Brit Lewis Hamilton had volgens de aanhoudende geruchten van de afgelopen weken een grote kans om te starten in de laatste wedstrijd van dit seizoen, echter heeft het team van McLaren inmiddels bevestigd dat niet hij maar Spanjaard Pedro de la Rosa zal plaatsnemen naast Kimi Raikkonen.

Al vanaf dat Juan Pablo Montoya is vertrokken uit de Formule 1 heeft De La Rosa zijn taken overgenomen en McLaren wil dus gewoon het seizoen afmaken zoals het vanaf de Franse Grand Prix is. De Britse pers is afgelopen week behoorlijk wakker geschud doordat Hamilton de McLaren bestuurde tijdens de test in Jerez, men was er al vanuit gegaan dat hun held zijn Grand Prix debuut nog dit seizoen zal gaan maken.

Maar om de Engelsen alvast wat te dempen heeft Pedro de la Rosa al gewaarschuwd door te verklaren vertrouwen te hebben in het team en er vanuit te gaan dat niet Hamilton maar hij de tweede McLaren zal gaan besturen. Inmiddels heeft het team zelf ook al officieel bekend gemaakt dat De La Rosa het seizoen af zal gaan maken

Pas eind december zal McLaren waarschijnlijk bekend gaan maken wie volgend seizoen de teamgenoot van Fernando Alonso zal gaan worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter