Dit jaar is het kampioenschap het spannendste sinds jaren, titelrivalen Renault en Ferrari zijn aan elkaar gewaagd en de banden die al het hele jaar door een enorm belangrijke factor zijn, zullen in de twee laatste races van het seizoen van doorslaggevend belang zijn in de strijd om de wereldtitel.
Technisch-directeur bij Ferrari, Ross Brawn wiens team op Bridgestone banden rijdt denkt dat Ferrari het meeste weerstand zal krijgen van concurrent Michelin en niet van Alonso of Renault: De banden zullen het kampioenschap beslissen. We hebben nog alle reden om optimistisch te zijn, maar het kan nog alle kanten uit.
Hisao Suganuma van Bridgestone hoopt alvast dat het droog blijft tijdens de Japanse Grand Prix: We hebben alle vertrouwen over de droogweerbanden voor Suzuka. We hebben ermee getest in Silverstone en Mugello en de resultaten waren bemoedigend. Het heeft er echter niks mee te maken dat het onze thuisrace is: het is gewoon één van de races op de kalender.

In de stand om het rijderskampioenschap hebben Schumacher en Alonso 116 punten, maar de Duitser heeft één race meer gewonnen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!