Wereldkampioen Fernando Alonso beschuldigt zijn team ervan geen steun te verlenen aan zijn titelkansen. De 25-jarige Spanjaard vertelde aan de Spaanse pers dat het team zich enkel focust op de wereldtitel bij de constructeurs, en niet de titel bij de coureurs. In de stand om het wereldkampioenschap staan Fernando Alonso en Michaël Schumacher op gelijke hoogte, zij het wel in het voordeel van de Duitser. Volgens Alonso zijn het de kleine foutjes die hem de zege hebben gekost.

 Ze wílden dat we tweede en derde finishten, vertelde Alonso aan de krant ASomdat ze niet willen dat het nummer 1 naar een ander team verhuist. Ik twijfel er niet aan dat ze liever zien dat Renault de titel wint. Er waren slechts enkelen die niet tevreden waren dat Schumacher en niet wij gewonnen hadden. Anderen waren dan wel tevreden omdat we Ferrari weer voorbij zijn in de tussenstand. Maar ze helpen me niet zoveel als dat ze zouden kunnen.

Ferrari heeft intussen Renault al gewaarschuwd dat er ‘smerige trukjes’ zouden kunnen gebruikt worden de laatste twee races. Volgens hen was het duidelijk dat de Fransen in Shanghai reeds probeerden Schumacher te blokkeren door zij aan zij over het rechte stuk te rijden, en de Duitser zo te blokkeren. We hebben onze concurrenten bestudeerd, en blijkbaar is het toegelaten wat ze deden. Het is aan jullie om te oordelen of die tactieken juist of fout zijn, wij nemen het gewoon in overweging. We hebben laten zien dat we niet snel opgeven en harde strijders zijn, dus de finale wordt ongetwijfeld heel interessant om te volgen. Een bron van Renault liet intussen weten dat geen van de twee coureurs de opdracht kreeg om Schumacher met opzet te blokkeren.

Het wordt ongetwijfeld nog een spannend einde.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter